top of page

The Lanai

(Tropical House for Orang Asli Mock Up Unit)

Unfold the Idea

A.png
Unfold (porousi)y

PROJECT TYPE:  TROPICAL HOUSE    /   CLIENT: EPIC HOME   /    STATUS: MOCKUP UNIT DONE/    LOCATION: APW BANGSAR

AWARD:  2019 FIRST PRICE WINNER - INTERNATIONAL DESIGN COMPETITION

Lanai is a space that is interpreted from the Traditional Malay House spatial typology which known as Veranda or Serambi. The overall design adopt the concept of open-sided patio to create communal space while providing shades to the internal bedrooms.

The building is designed in slanted volume in order to allocate more spaces while providing bigger volume for future expansion as the family grows

A flare of own identity is created for Jamal’s family to participate in personalizing their own home through local material like mengkuang leaf, rattan, nippah laves, batik, weaved bamboo for the building façade and fenestration, etc.

bottom of page